Vanaf schooljaar 2024-2025 gaan de brugklasleerlingen met een laptop werken

ICT is onderdeel van ons dagelijks leven. Bijna iedereen zit dagelijks achter een PC, tablet of smartphone. Wij als school willen jou niet alleen voorbereiden op het (digitale) leven, wij zijn ook een deel van je (digitale) leven. Daarom sluiten wij bij deze ontwikkeling aan en leren we jou er mee te werken en om (verstandig) met digitale media om te gaan. De laptop wordt ingezet waar het meerwaarde heeft.

Wij vinden dat het gebruik van de laptop nog meer recht doet aan de verschillen tussen leerlingen. Met je laptop en de digitale lesmethoden kun je altijd en overal bij de lesstof. Wij zien een laptop nadrukkelijk als een hulpmiddel. In de brugklas wordt de laptop ongeveer 30 procent van de lestijd ingezet. Er is ook een aantal vakken waarbij de laptop gewoon in de tas blijft.

Wat doe je met de laptop?
Je rooster, planners en cijfers zijn digitaal te vinden. Lesonderdelen zoals digitale presentaties, verduidelijkende filmpjes, antwoorden, enzovoort worden digitaal met je gedeeld binnen Microsoft Teams. Je krijgt van school een Microsoft 365 account. Een deel van de boeken staat op de laptop. Dat scheelt weer in je boekentas. Bij de talen wordt de laptop met name gebruikt bij spreek-, luister- en leesvaardigheid. Daarnaast gebruiken de meeste vakken apps ter ondersteuning. Je zult ook regelmatig zelf verslagen moeten schrijven of presentaties moeten maken. Dat kan allemaal op de laptop.

Wie betaalt de laptop?
De laptop wordt door je ouders aangeschaft en betaald. Via het Revius Lyceum kun je een nieuwe laptop aanschaffen. De aanschaf kan ook bij een eigen leverancier gedaan
worden. Meer informatie volgt na aanmelding.