De leerlingen werken 20 tot 30% van de tijd met een iPad. De iPad is hun eigen bezit en wordt ondersteunend aan de lesstof ingezet. Daarnaast gebruiken leerlingen de normale schoolboeken.
Leerlingen die vanaf 2024-2025 bij ons op school komen maken gebruik van een laptop.

iPad

Aanschaf
Via school kan een iPad voor onderwijsdoeleinden gekocht worden met flinke korting. Omdat de iPad voor onderwijsdoeleinden gebruikt wordt geeft Apple korting en daarnaast geeft onze leverancier ook nog korting. Let op, om die reden kan alleen een iPad voor uw zoon of dochter gekocht worden die op het Revius Lyceum zit en niet voor een ander familielid of iets dergelijks. Bijkomend voordeel is dat de iPads dan direct in ons systeem voor Apple Klaslokaal komen te staan. Zie de link ‘Apple Klaslokaal’ hieronder voor meer informatie.

De iPad gaat tas in, tas uit. Valt wel eens van het bureau of het schoolbankje. Een stevige hoes is daarom zeker aan te raden bij de aanschaf van de iPad. Ook kunt u nadenken over het verzekeren van de iPad tegen schade, u kunt dit direct doen bij uw bestelling of via Smart2Scool.

  • Nieuwe leerling? U krijgt van ons voor de vakantie alle informatie. U krijgt dan ook informatie over de mogelijkheid om de iPad op afbetaling te kopen. U betaalt dan de iPad gespreid over drie jaar.
  • Bestaande leerling? iPad niet meer repareerbaar? U kunt met flinke korting een iPad aanschaffen via school bij ChooseIT / Dustin. Stuurt u even een e-mail naar ICT@reviusdoorn.nl waarin u vraagt om de link naar de webshop.

Reparaties / garantie
Mocht de iPad onverhoopt toch stuk gaan en valt dit binnen de garantietermijn? Deze is standaard 1 jaar bij Apple. Dan neemt u contact op met het bedrijf waar u de iPad gekocht heeft. Als u de iPad via school hebt aangeschaft, dan is dit Choose IT / Dustin. U kunt bellen naar 024-2092930 of een e-mail sturen naar chooseit@centralpoint.nl.

Valt dit buiten de garantietermijn? Dan kiest u een reparateur naar keuze.

LeeniPad
Er kan een iPad geleend worden van school ter overbrugging van de periode van reparatie of het wachten op een nieuwe iPad.
De leerling meldt zich met het ingevulde en ondertekende formulier bij de IT kamer (kamer 1.04). Het formulier is via de button hieronder te vinden op de pagina ‘iPad documenten, handleidingen en informatie’.

Daar wij uiteraard maar een beperkt aantal leeniPads hebben, kan dit nooit langer dan een paar weken.

Vragen
Uw vragen kunt u e-mailen naar ICT@reviusdoorn.nl.

Meer informatie

Somtoday voor ouders

Somtoday is onze Elektronische Leer Omgeving (ELO)
Ouders kunnen hier de dijfers, absentie en het huiswerk van hun kind(eren) volgen.

Iedere ouder een account
• Heeft slechts één van beide ouders accountgegevens, dan staat alleen deze ouder met het (juiste) e-mailadres in het systeem geregistreerd en ontvangt ook alleen deze ouder onze communicatie.
– Het is mogelijk dat we een foutief e-mailadres hebben van de tweede ouder.
• Wilt u een tweede ouder / e-mailadres toevoegen ofwel een foutief e-mailadres laten aanpassen en daarmee persoonlijke accountgegevens ontvangen?
– Stuurt u dan een e-mail naar somtoday@reviusdoorn.nl en vermeld daarin:
naam kind, klas, achternaam en voorletters ouder, de heer / mevrouw, e-mailadres en mobiel telefoonnummer.

Inloggen
Kunt u niet inloggen of heeft u andere vragen over Somtoday, dan kunt u mailen naar: somtoday@reviusdoorn.nl

Somtoday (ouder) app
Let op, de app heeft beperktere functionaliteit dan de webversie van Somtoday. Deze app is echt ontworpen voor uw telefoon. Gebruik op computers en tablets gewoon de webversie van Somtoday cvog.somtoday.nl

E-mailadres of telefoonnummer wijzigen
U beheert zelf uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer en kunt deze zelf wijzigen in Somtoday.

Leerlingen 18+
Leerlingen van 18 jaar en ouder zijn wettelijk meerderjarig en hebben het recht om inzage in hun cijfers en absentie af te sluiten voor hun ouder(s). Wij schakelen de toegang alleen uit wanneer een leerling (kort voor of na de verjaardag) daartoe een verzoek stuurt naar somtoday@reviusdoorn.nl

Kinderen op andere scholen die werken met Somtoday
De scholen binnen de CVO-groep gebruiken allemaal dezelfde Somtoday. Naast het Revius Lyceum Doorn behoren ook het Revius Lyceum Wijk bij Duurstede, Christelijk College Zeist, Christelijk Lyceum Zeist, het Seyster College en Beukenrode onderwijs tot de CVO-groep scholen. Als u al één of meerdere kinderen op één van deze scholen heeft krijgt u geen nieuwe inloggegevens. U gebruikt gewoon de zelfde inloggegevens als u daar gebruikt. Na inloggen klikt u op het kind waar u informatie over wilt zien.

Mocht u een kind hebben op een andere school dan deze, dan krijgt u wel nieuwe inloggegevens.

Handleiding SomToday

Gedragscode ICT-voorzieningen

Binnen de CVO Groep is er een Protocol ICT, email, internet en social media.  Daarin staan afspraken vermeld hoe we binnen de scholen van de CVO Groep omgaan met de digitale aspecten van het onderwijs en de onderlinge interactie tussen medewerkers, leerlingen en ouders.