Het Revius Lyceum heeft sinds juni 2016 een keurmerk gekregen voor het opleiden van docenten. Dat betekent dat we intensief samenwerken met de lerarenopleiding van de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht, en we bewezen hebben aan de kwalificaties te voldoen of inzicht hebben hoe we de begeleiding steeds beter vorm kunnen geven.

Opleidingsschool

Het Revius werkt ook mee aan De Opleidingsschool CVO Groep Zuidoost-Utrecht (OZU). Dit is een samenwerkingsverband tussen: Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (ALO), Christelijk College Zeist, Christelijk Lyceum Zeist, Revius Lyceum Doorn, Revius Lyceum Wijk bij Duurstede en Seyster College.

Dat wij opleidingsschool zijn betekent dat we samen vorm geven aan het opleiden en begeleiden van studenten, met als doel hen zo goed mogelijk te ondersteunen op weg naar het docentschap. Uiteraard kunnen en willen wij ook van die studenten leren. Daarom dagen we hen uit om hun ideeën en inzichten over onderwijs met ons te delen, dat houdt ons ook weer scherp. Ons motto is niet voor niets: Leren doen we samen!

Voor algemene vragen: opleidingsschool@cvog.nl.
Voor meer informatie: www.opleidingsschool.nl

 

Brochure en documentaire