Een onderdeel van het uitgebreide plusprogramma met voor alle leerlingen wat wils is het het debatteam! Ons debatteam bestaat uit een groep van enthousiaste leerlingen uit mavo 3 en 4, havo 4 en 5 en vwo 4,5 en 6. Samen trainen wij eens per twee weken.

Voor wie?

Het debatteam is bedoeld voor enthousiaste leerlingen die zich interesseren in actualiteiten en graag hun mening uiten. Vanaf de bovenbouw ben je welkom om eens een training mee te doen en je aan te sluiten bij ons team. Je hoeft zeker niet de allerbeste spreker te zijn, ook als je het lastig vindt om in het openbaar te praten ben je welkom. Graag zelfs! Wij zijn er om jou vertrouwen te geven om in het openbaar te spreken en je mening te uiten. Daarnaast is het ook een goede verbetering voor je Nederlands en/of Engels. Je zult zien dat je woordenschat vergroot en dat het verwoorden van je mening je veel beter afgaat.

Voordelen

Debatteren in een debatteam brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft je:

  • meer zelfverzekerdheid om in het openbaar te spreken;
  • verbetering van je kritisch denken;
  • mogelijkheid je maatschappelijke kennis te verbreden;
  • verbetering van je taalvaardigheden voor zowel Nederlands als Engels;
  • ervaring voor je eindexamendebat bij het vak Nederlands;
  • voordeel in de selectieprocedure van bepaalde studies;
    (bijv. rechtsgeleerdheid, communicatiewetenschappen, recht & management)
  • de kans om nieuwe mensen te leren kennen op leuke, leerzame en gezellige toernooien!

Toernooien

De training zijn altijd gericht op het volgende opkomende toernooi. Dit kunnen toernooien zijn in het Nederlands, zoals het HJL van de VARA en het Nederlands Kampioenschap, maar ook in het Engels, zoals het EYP en een MUN. Al deze toernooien vereisen een andere manier van debatteren die wij met elkaar oefenen en perfectioneren. We leren je om te debatteren in je eentje of met een team van acht à tien mensen, met voorbereiding of gebaseerd op improvisatie, voor een jury of in een General Assembly. Kortom, alles wat je moet weten om een goede debater te worden!

Inschrijven

Lijkt het debatteam je leuk? Aarzel dan niet om je in te schrijven! Je kunt een e-mail sturen naar meneer Marijne: j.marijne@reviusdoorn.nl. In juni organiseren we een informatiebijeenkomst zodat je ons en onze activiteiten beter leert kennen. In september is de eerste training. Lees je dit midden in het schooljaar? Ook dan mag jij je opgeven! Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom.

Vragen?

Heb je nog vragen? Kriebels om aan te sluiten maar twijfel je? Mail ons dan!