Vwo’ers kunnen goed leren. Dat is natuurlijk geen garantie tot succes, want daarvoor is meer nodig. Het belangrijkste is nieuwsgierigheid, houden van uitdagingen en open staan voor alles wat er in de wereld gebeurt. Voor zulke leerlingen valt er op het Revius veel te leren, te ontdekken en te doen.

Voor vwo-leerlingen op het Revius Lyceum valt er iets te kiezen. Wie in de H/V-klas begint kan in de 2e klas naar het atheneum. Wie direct op het vwo begint kan naar: het tweetalig atheneum, het tweetalig gymnasium of het Nederlandstalig vwo (met Latijn en science in klas 1). Vanaf klas 2 kun je dan naar het naar het Nederlandstalig atheneum.

Uitdagend

Wij willen graag dat je na zes jaar weggaat met een mooie cijferlijst en een waardevol diploma. Daar werk je hard voor bij de verschillende vakken. Welk profiel je kiest, bepaal je zelf. Welk extra vak je kiest, bepaal je zelf. Als vwo’er kun je uit veel vrije examenvakken kiezen, zoals filosofie, tekenen, muziek, Spaans, wiskunde D, Natuur Leven en Technologie (NLT) en International Baccalaureate (IB).
Je leert veel uit een boek, door practica, door presentaties of via je iPad. Toch begrijp je sommige dingen beter, als je erop uittrekt. Daarom zijn er verschillende excursies, bijvoorbeeld naar het oorlogs- en verzetsmuseum in Overloon, naar het Rijksmuseum voor Oudheden, het Archeon of naar het planetarium in Artis.

Ook zijn er projecten die je meer leren over de wereld om je heen; zoals het Europaproject (klas 4), arbeidservaringsproject (klas 3) en de buitenlandexcursie (klas 5). Tijdens deze projecten zet je jouw kennis om in acties!

Plusprogramma

Als je het aankunt, is er nog een aantal mogelijkheden om je breder te ontwikkelen. Als je dat doet, vermelden wij het op je rapport en als je een heel traject doorloopt, krijg je daarvoor een certificaat. Sommige certificaten helpen om makkelijker een studieplek te krijgen. Zo kun je certificaten voor je taalvakken halen, of zelfs een module volgen in hele andere taal zoals Russisch of Spaans. Voor de bèta’s zijn er verdiepingsmodules in de exacte vakken. Alvast nieuwsgierig naar de Universiteit? Met U-Talent volg je daar alvast wat lessen. Ook kun je jouw vaardigheden trainen als redacteur van de schoolkrant of als lid van het Revius debatteam. En dit is nog lang niet alles; veelzijdig dus. Wij vinden het in ieder geval belangrijk dat jij als veelzijdige vwo’er op het Revius jouw talenten ontwikkelt.

Bij zoveel keuzes is het maar goed dat je een mentor hebt, die je bij het kiezen helpt. En als het op het kiezen van een richting aankomt, is er de decaan, die je begeleidt bij het maken van een goede profielkeuze in klas 3. Aan het eind van je schoolloopbaan helpt deze ook bij het kiezen van je vervolgopleiding.