Leerroute havo

Als je een havo-advies hebt gekregen van de basisschool, kun je op het Revius terecht in twee verschillende types brugklas:een mavo/ havo brugklas of een havo/vwo brugklas. Uit beide brugklassen kun je vervolgens instromen in havo 3. Je zit dan meteen op een hele leuke afdeling van de school! Als je een havo-advies hebt gekregen van de basisschool, kun je op het Revius terecht in twee verschillende types brugklas:een mavo/ havo brugklas of een havo/vwo brugklas. Uit beide brugklassen kun je vervolgens instromen in havo 3. Je zit dan meteen op een hele leuke afdeling van de school!

De havo: denkers en doeners

De havo past bij leerlingen die open en sociaal zijn en die het leren graag afwisselen met dingen doen, het liefst zoveel mogelijk op hun eigen manier. Daarnaast willen havoleerlingen graag weten waarom ze dingen moeten leren. We proberen er dan ook voor te zorgen dat hier aandacht voor is in de lessen. Buiten de lessen proberen we de havoleerlingen uit te dagen in de andere activiteiten die we organiseren. Zo is er bij de introductiedagen altijd voldoende ruimte om je goed uit te leven, en organiseren we een zeilkamp voor de 3e klassers en een e-Twinning programma met leerlingen uit China of India.

Je kunt het zelf

Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid er van je wordt verwacht. Soms is dat fijn, maar soms is het ook moeilijk en daarom helpen we je daarbij. In de lessen geven docenten zoveel mogelijk aan wat ze graag willen dat jij in de les leert, wat het leerdoel is, en samen met je docent en je mentor ga je steeds beter leren op welke manier jij het beste die doelen bereikt. Vanaf de brugklas besteden we aandacht aan hoe jij het beste zelfstandig werkt maar ook hoe jij bijvoorbeeld je rol kiest als je in een groepje moet werken.

Wat je in de onderbouw hebt geleerd ga je in de bovenbouw nog verder ontwikkelen en o.a. laten zien bij het Profielwerkstuk (PWS) dat je maakt.

Na de havo

Met een havo-diploma kun je veel kanten op. In dit document kun je meer lezen over het doorstromen.

Aanmelden klas 2 en hoger

Leerlingen die zich willen aanmelden voor klas 2 en hoger nemen na 1 maart contact op met de desbetreffende afdelingsleider. Hier kun je alles lezen over de de toelatingsprocedure en de criteria. Het registratieformulier vind je hier.