Heb je een havo-advies? Dan kun je bij ons in twee brugklassen terecht: de mavo/havo-brugklas en de havo/vwo-brugklas. Na de brugklas kies je definitief je niveau. Onze havo-opleiding is samenhangend en uitdagend. Daarnaast vinden we het belangrijk met je te werken aan je zelfstandigheid.

Samenhang

‘Samenhang’ wil zeggen dat dingen iets met elkaar te maken hebben. Als je bij ons een havo-opleiding gaat doen, krijg je niet alleen les in aparte schoolvakken. We laten ze voor jou met elkaar samenhangen op allerlei manieren:

– We organiseren projecten waarbij je meer vakken tegelijkertijd leert
– Je werkt veel op de iPad, zodat je gemakkelijk informatie op kunt zoeken en verwerken.
– Je verzamelt informatie over verschillende vakken buiten de deur tijdens excursies.

Uitdaging

Ben jij een ondernemend en Actief iemand? Dat willen we dan ook graag zien buiten onze ‘gewone’ lessen. In de onderbouw zijn er bijvoorbeeld allerlei projecten waarbij jouw creativiteit en doorzettingsvermogen heel welkom is. Ondernemende leerlingen hebben namelijk vaak hele goede ideeën. In de onderbouw doe je bijvoorbeeld het arbeidservaringsproject, ga je op maatschappelijke stage en op zeilkamp.
In de bovenbouw kun je zelfs deelnemen aan een echte ondernemersklas en extra examens doen, bijvoorbeeld in boekhouden. Zo heb je straks na het halen van je havodiploma al wat stapjes richting je eigen onderneming gezet. Wil je graag actief meedoen aan andere activiteiten op school, dan zijn er genoeg mogelijkheden: je kunt feesten organiseren, meedenken met de schoolleiding in monitorgroepen, in een band spelen, meedoen met het schooltoneel, en nog veel meer. Jouw ideeën zijn welkom!

Naast de aandacht voor jouw ondernemende kant, is de havo op het Revius natuurlijk ook gewoon een goede basisopleiding. We bieden meer, zoals de extra examenvakken Spaans, muziek, tekenen en kunstgeschiedenis.

Ook is er een eTwinning programma met leerlingen uit China en misschien zelfs een uitwisseling!

Je rondt je havo-opleiding af met een profielwerkstuk dat je zelfstandig maakt. Het is een onderzoek met alles erop en eraan: een presentatie voor publiek, een werkstuk en natuurlijk een cijfer. Voor de meeste uitdagingen geldt trouwens dat je verschillende schoolvakken combineert. Zo is het onderwijs dat we je bieden dus samenhangend en uitdagend tegelijk!

Je kunt het zelf

Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid er van je wordt verwacht. Soms is dat fijn, maar soms is het ook moeilijk. Daarom helpen we je! Al in de brugklas werk je soms in groepjes. Met z’n allen ben je verantwoordelijk voor het totaal, in je eentje zorg je voor een deel van het eindresultaat. Je mentor is er om je te helpen plannen en organiseren. Ook in de tweede en derde klas. Zit je eenmaal in de bovenbouw of Tweede Fase, dan heb je een begeleider bij wie je terecht kunt.

Hieronder zie je een stroomschema van het onderwijs op het Revius.