Als je een havo-advies hebt gekregen van de basisschool, kun je op het Revius terecht in twee verschillende types brugklas:

  • een mavo/havo brugklas of
  • een havo/vwo brugklas

Uit beide brugklassen kun je vervolgens instromen in havo 2. Je zit dan meteen op een hele leuke afdeling van de school!

De havo: denkers en doeners

De havo past bij leerlingen die open en sociaal zijn en die het leren graag afwisselen met dingen doen, het liefst zoveel mogelijk op hun eigen manier. Daarnaast willen havoleerlingen graag weten waarom ze dingen moeten leren. We proberen er dan ook voor te zorgen dat hier aandacht voor is in de lessen. Buiten de lessen proberen we de havoleerlingen uit te dagen in de andere activiteiten die we organiseren. Zo is er bij de introductiedagen altijd voldoende ruimte om je goed uit te leven, organiseren we een zeilkamp voor de 3e klassers en een e-Twinning programma met leerlingen uit China of India.

Wil je als havoleerling meer uitdaging of nog meer leren in de praktijk dan kun je inschrijven voor een Plusprogamma van het Revius. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor de verdieping van een vak (bijvoorbeeld bij Frans of Duits) maar je kunt ook extra sporten of je aanmelden voor een schoolband. Daarnaast kun je je ook opgeven om ons te helpen bij het organiseren van allerlei activiteiten op school zoals schoolfeesten en de introductie van de brugklassen. Jouw ideeën zijn hierbij altijd welkom!

Je kunt het zelf

Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid er van je wordt verwacht. Soms is dat fijn, maar soms is het ook moeilijk en daarom helpen we je daarbij. In de lessen geven docenten zoveel mogelijk aan wat ze graag willen dat jij in de les leert, wat het leerdoel is, en samen met je docent en je mentor ga je steeds beter leren op welke manier jij het beste die doelen bereikt. Vanaf de brugklas besteden we aandacht aan hoe jij het beste zelfstandig werkt maar ook hoe jij bijvoorbeeld je rol kiest als je in een groepje moet werken.  In de KOM (Kind – Ouder – Mentor) gesprekken wordt er dan met jou besproken hoe je dit afgaat maar ook wat je nog van ons nodig hebt om hier beter in te worden.

Wat je in de onderbouw hebt geleerd ga je in de bovenbouw nog verder ontwikkelen en o.a. laten zien bij het Profielwerkstuk (PWS) dat je maakt. Dit PWS is een onderzoek met alles erop en eraan: je onderzoekt, je werkt individueel, je werkt samen, je schrijft, je ontvangt feedback, je herschrijft en je presenteert voor publiek. In dit proces laat je ons en anderen maar vooral ook jezelf  zien hoe goed je geleerd hebt om zelfstandig maar ook samen met iemand anders tot een mooie prestatie te komen.

Na de havo

Met een havodiploma kun je veel kanten op. De meeste havoleerlingen stromen door naar het HBO. Ook zijn er die kiezen voor een tussenjaar waarin zij werken, stagelopen of zich nog verder oriënteren op wat ze zouden willen doen. Ben je nog niet uitgeleerd op het Revius? Dan ben je van harte welkom voor een gesprek met de decaan om te kijken of onze vwo-afdeling jou nog mooie kansen kan bieden.