TTO betekent tweetalig onderwijs. Die tweede taal is Engels. Als je vloeiend Engels leert spreken tijdens jouw vwo-opleiding heb je hier heel veel aan.

Voorsprong

Veel vervolgopleidingen worden in het Engels gegeven of hebben Engelstalige leerboeken. Hier heb jij dan een voorsprong! Ook maak je zo later meer kans op een baan in het buitenland of bij een internationaal bedrijf. Tot slot kun je jezelf goed verstaanbaar maken in het buitenland, zo word je een echte wereldburger!

Onderbouw

Wat is er dan precies anders op het tweetalig vwo? Als je voor tweetalig atheneum of gymnasium kiest dan betekent dat:

– de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, biologie en gymnastiek in het Engels worden gegeven;
– je extra vakken krijgt, namelijk Drama, Conversation en Art, Craft & Design;
– je extra lessen Engels krijgt;
– minimaal 50 procent van je lestijd in het Engels wordt gegeven.

Aan het einde van de onderbouw (derde klas) doe je een examen. Als je daar een A, B of C voor haalt, krijg je een certificaat van de Universiteit van Cambridge.

Bovenbouw

In de bovenbouw volg je het programma van de International Baccalaureate Organisation (IBO) volgen. Je leest Engelse literatuur en kranten, maar ook andere informatiebronnen. Je sluit het programma af met een examen, naast je vwo-examen. Het certificaat dat je kunt behalen is internationaal erkend en van groot belang als je na de middelbare school wilt gaan studeren aan een Engelstalige Universiteit.

LOL

Als je kiest voor ons tto, kies je voor hard werken. Maar naast serieuze zaken, hebben we bij tto toch ook vaak ruimte voor LOL: Laughing Out Loud! We organiseren namelijk allerlei activiteiten waarbij je niet alleen beter Engels leert spreken en begrijpen, maar ook nog eens ontzettend veel lol hebt met elkaar. Er is natuurlijk meer dan Engels spreken en leren uit Engelstalige schoolboeken. Bijvoorbeeld een e-mailproject met kinderen uit andere Europese landen. Door met elkaar te e-mailen over allerlei onderwerpen, leer je veel over verschillende landen en culturen en ondertussen werk je aan je Engels. We leren je ook cricket spelen, een typisch Engelse sport. Hou je van reizen en van andere mensen ontmoeten? In de tweede klas ga je naar Engeland om een Engelse school te bezoeken en Britse cultuur te snuiven in de Universiteitsstad Oxford en in de derde klas doe je mee aan een uitwisselingsproject met Duitsland of Denemarken.

Vind je het leuk om in een andere taal te spreken? Ben je bereid hard te werken? Wil je graag goed zijn in de dingen die je doet? Kies dan voor tto!

> In de tto-flyer 2020-2021 vind je meer informatie over tto op het Revius.
> Waarom kiezen voor tto? Bekijk deze film van het Europees Platform, speciaal voor leerlingen
> Meer informatie voor groep 8’ers over tto staat op www.ikkiestto.nl
> Foto’s van tto- en IB-activiteiten zijn te vinden op www.internationalexchange.eu