Leerroute mavo

Als je het advies hebt gekregen om een vmbo-tl opleiding te gaan doen, ben je bij ons aan het juiste adres. Je begint op het Revius in de mavo/ havo brugklas die twee jaar duurt.

Ontdekkingsreis

Vanaf de brugklas ga je samen met je docenten en mentor aan de slag met jezelf en je toekomst. Je begint aan een ware ontdekkingsreis. We zijn betrokken bij jou en hebben oog voor je ontwikkeling, ook als het gaat om jouw leven buiten school.

Je krijgt hulp bij het leren en het ontdekken van je talenten. In het derde jaar ga je al keuzes maken voor een profiel. Je gaat je voorbereiden op je vervolgopleiding.

Leuker

Natuurlijk leer je veel uit schoolboeken, maar we doen ook veel leerzame en leuke activiteiten. Zo ga je in de tweede en derde klas stagelopen. We organiseren dagexcursies voor verschillende vakken en in de derde klas ga je zelfs een hele week met je klas op reis. Het leuke is, deze weekexcursie mogen jij en je klasgenoten aan het einde van de tweede klas zelf gaan bedenken! In de derde klas ga je in het kader van het project “Expeditie” een aantal dagen meelopen in een bedrijf of instelling van jouw eigen keuze. Daar kan je meekijken op het werk dat jij wellicht in de toekomst ook wilt gaan doen. Dit arbeidservaringsproject gebruik je vervolgens in jouw eigen profielwerkstuk. Uiteindelijk ga je op weg naar je examen en je ontwikkelt je steeds verder. Met ons diploma ben je klaar voor het mbo of de havo.

Doorstroom naar de havo

Na het behalen van je mavo-diploma kan je, als je dat wenst, doorgaan op onze havo-afdeling. Door vanaf klas 2 je best te doen en goed te presteren bereid je jezelf voor op een succesvolle doorstroom naar de havo. In de derde klas voer je daarover gesprekken met je mentor. In de vierde klas heb je een “meet and greet” met mavo leerlingen die al doorgestroomd zijn. Van hen hoor je wat je in havo-4 kunt verwachten en op welke manier je je het beste daarop kunt voorbereiden. Eenmaal in havo-4 word je door onze doorstroomcoach, in de eerste maanden, extra begeleid. Via deze weg kan je in 6 jaar het havo-diploma halen. Bijna een derde van onze mavo-leerlingen stroomt succesvol door naar de havo.

Hier kun je meer lezen over doorstromen

 

Aanmelden klas 2 en hoger

Leerlingen die zich willen aanmelden voor klas 2 en hoger nemen na 1 maart contact op met de desbetreffende afdelingsleider. Hier kun je alles lezen over de de toelatingsprocedure en de criteria. Het registratieformulier vind je hier.