Dé activiteitengroep van het Revius Lyceum is Gast! Wij, de Gasten, vinden dat school over meer moet gaan dan leren alleen. Wij vinden dat school een gemeenschap is, waar je samen leert, samen werkt, samen iets opbouwt en samen plezier hebt. Dit probeert Gast te verzorgen op verschillende fronten.

Elk van die fronten wordt vertegenwoordigd door een commissie. Die commissie heeft een voorzitter (vaak een leerling uit de bovenbouw), een secretaris (die volgt de voorzitter op), een penningmeester, die gaat over het geld. Daarnaast heeft elke commissie ook nog gewone leden, vaak zijn deze wat jonger en die helpen met de alledaagse taken. Boven een commissie staat dan nog een coach, dit is een betrokken leraar die de leerlingen ondersteunt wanneer nodig maar die de leerlingen veel ruimte geeft om eigen plannen te maken. Door actief te zijn in een commissie heb je niet alleen veel lol met je medeleerlingen: je leert ook goed samenwerken, vergaderen en activiteiten organiseren. Harstikke nuttig!

GAST! is onder meer actief op de volgende fronten en heeft de volgende commissies:

Feest: Een vaste groep leerlingen organiseert schoolfeesten.
Techniek: Het techniekteam bestaat uit een groep leerlingen licht en geluid opbouwen bij optredens. Jongere kinderen gaan in opleiding bij ervaren bovenbouwers.
Huiswerk: Een groep bovenbouw leerlingen geeft bijles aan onderbouw leerlingen. hoeven zich niet in te schrijven of af te melden, ze mogen binnenlopen en hun vragen stellen.
Promo: Om GAST! vorm te geven ontwerpt het creatieve team van GAST! logo’s, T-shirts, gave posters, uitnodigingen en nog veel meer.
Schoolkrant: Deze groep leerlingen maakt samen met een aantal leraren een krant! Vol met verhalen, nieuwtjes, grappen en columns. Vind je het leuk om stukjes te schrijven, of kun je goed interviewen? Misschien is dit dat een leuk project voor jou!
Musical: samen met een groepje leerlingen ga je een spetterend optreden in elkaar zetten. Je hoeft geen talent te hebben, zolang je het maar leuk vindt! Ook als je het leuk vindt om iets met kleding of decor te doen kan je hier terecht.
Sport: Deze sportievelingen organiseren samen met de gymleraren sportevenementen, bijvoorbeeld een hockeytoernooi, Athenespelen, een ski- en snowboardclinic of een wintersportreis. Zolang je meer lekker in beweging bent!
Hoofd: In de “hoofdcommissie” zitten leerlingen die ervoor zorgen dat de verschillende commissie goed werken kunnen.