GNE Writing Awards van Nuffic: Zoë Lambrechtsen en Femke Muller uit IBV5 geselecteerd voor de finale

Vorige week werden twee leerlingen uit IBV5 (Suze Nijman en Jonne van Kooij) geselecteerd voor de finale van de Public Speaking Award. Vandaag werd bekend dat twee andere leerlingen uit dezelfde klas geselecteerd zijn voor de Public Writing Award: Zoë Lambrechtsen en Femke Muller.

De leerlingen hebben meegedaan aan de argumentative writing-competitie door een opiniestuk te schrijven van 600 woorden over een van de volgende zes thema’s:

  1. The power of love
  2. If time-travelling were possible, this is what I’d do
  3. With great power comes great responsibility
  4. Snap out of it! Social media: blessing or curse?
  5. “I’ve got nothing to hide”: The issue of privacy in relation to terrorism
  6. The best way to predict the future is to invent it

Een team van experts heeft de ingezonden stukken beoordeeld. De beste acht kandidaten gaan naar de finale.

De essays van de acht finalisten worden vanaf 27 maart op de website van Nuffic gepubliceerd. Het is mogelijk om daar op je favourite essay te stemmen. In de gaten houden dus! https://www.nuffic.nl/voortgezet-onderwijs/talenonderwijs/gne-awards

Tijdens de finale worden de teksten van de shortlist voorgedragen. Hierna worden de winnaar en runner-up bekendgemaakt. De prijs voor de winnaar van de writing-competitie is een meeloopmiddag met journaliste Maaike Goslinga, international editor bij De Correspondent in Amsterdam. De school van de winnaar ontvangt de Challenge Cup. De runner-up loopt een dag mee met de plaatsvervangend Britse ambassadeur in Den Haag.  De 16 halve finalisten van de speaking-wedstrijd en de acht finalisten van de writing-wedstrijd worden uitgenodigd voor een high-tea met de Britse ambassadeur.