Deze week krijgen alle derde klassen voorlichtingsles van de professionals van Pretty Woman en Best Man.

Omgaan met webcams, sexting en Instagram

Tijdens de puberteit groeien de meisjes uit tot vrouwen en de jongens tot mannen. Deze lichamelijke en geestelijke veranderingen gaan samen met de seksuele ontwikkeling en kan leiden tot hele mooie ervaringen maar ook helaas minder mooie tot zelfs pijnlijke ervaringen. Al met al een lastige tijd voor zowel de jongens als de meiden.

Pretty Woman/Best Man is een samenwerkingsproject van Stichting Specifieke Jeugdprojecten en De Rading. Daardoor zijn ze zowel laagdrempelig als specialistisch. Zij kunnen meiden adviseren over omgaan met webcams, sexting en instagram, maar ook specialistische hulpverlening bieden aan meiden en jongens die het slachtoffer zijn geworden van loverboypraktijken of grensoverschrijdend seksueel gedrag.

Al een paar jaar hebben wij de voorlichters van Pretty Woman op school voor een voorlichting aan onze leerlingen. Ook dit jaar zullen zij weer naar school komen met naast de voorlichting voor de meiden ook een voorlichting speciaal voor de jongens; Best Man.

Jongens en meiden zijn niet hetzelfde

“Ze gaan niet op dezelfde manier met dingen om, terwijl ze wel hetzelfde mee kunnen maken. Jongens hebben evenveel recht op een plezierige, gefaseerde seksuele ontwikkeling als meiden. Als je eigen grenzen geschonden worden, of je die van anderen lastig in kunt schatten, loopt de gezonde seksuele ontwikkeling gevaar.”

Tijdens de voorlichtingsles worden al deze zaken en meer besproken.