Na de debat voorrondes van het European Youth Parliament (EYP) in november 2016 en januari 2017 zijn twee van onze debaters geselecteerd voor een debat in Tbilisie, Georgië.
Jord Brakké uit V5 vertelt hierover het volgende:

"Met niet zoveel vertrouwen gingen mijn mede-Revianen en ik in november de voorrondes van EYP the Netherlands in. Voorbereid waren we goed, maar 'met voorbereiding alleen kom je er niet', dachten we. Nou, mooi wel dus. Ons team bleek het beste van acht scholen te zijn. De prijs? Door naar de volgende ronde."

Twee ronde

De tweede ronde was de individuele, nationale selectieronde van EYP in Maastricht. De winnaars bemachtigen een plek in een internationaal debat. We hebben hard moeten werken in Maastricht. Vier dagen lang hebben we met leerlingen van andere scholen oplossingen gezocht voor actuele problemen. Het waren vooral erg leuke dagen waar ik ontzettend veel leuke mensen heb leren kennen en nieuwe ervaringen heb opgedaan. Ook al had ik er van tevoren niet zo’n zin in, achteraf had ik het voor geen goud willen missen.
Het debat is voor mij en Annelou Snippe helemaal mooi afgelopen omdat wij geselecteerd zijn voor een debat in Georgië in november 2017.

Op de foto

Jord Brakké, Thomas de Wit, Annelou Snippe, Aniek Wiegand, Niels Teseling, Max Budding en Joris Dietz