Vrijdag 24 mei om 16.00 uur opent in Bibliotheek Z-O-U-T in Doorn een tentoonstelling van eindwerk van het vak beeldende vorming van leerlingen van Revius Lyceum Doorn. De werken hebben diverse thema’s zoals: natuur, portret en spanning. Het is voor het eerst dat het eindwerk op een openbare plek te zien is.

Tentoonstelling buiten de veilige schoolomgeving

Het werk is gemaakt door havo en vwo Reviusleerlingen uit de vierde, vijfde en zesde klassen. Het examenwerk werd ieder jaar al tentoongesteld in de school. Dit jaar is aan alle leerlingen beeldende vorming het aanbod gedaan om een werk te maken dat ook buiten de veilige omgeving van de school te zien is. Vijftien leerlingen gaven aan deze oproep gehoor en tonen nu hun werk aan het grote publiek.

Bibliotheek Z-O-U-T

Het initiatief voor de tentoonstelling is genomen door Maja van Eijndthoven, cultuurcoach van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zij is actief op zoek naar het samenbrengen van de maatschappelijke velden onderwijs en cultuur binnen de gemeente. Docente beeldende vorming Merlijn van der Hoeven was direct enthousiast voor het idee om een groter podium te zoeken voor het uitgebreide culturele aanbod van de school.

Bezoekmogelijkheden

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen. Tot en met 4 juli is de tentoonstelling tijdens openingstijden van Cultuurhuis Pléiade in Doorn te bezoeken.