In de afgelopen 2 jaar heeft er in de gemeente Bunnik en Zeist een onderzoek plaatsgevonden naar alcohol en jongeren. De interesse in alcohol begint bij jongeren die op de middelbare school zitten. Het alcoholgebruik vindt voornamelijk plaats in het uitgaansleven, buiten en thuis als er geen ouders aanwezig zijn.

Op woensdag 29 mei a.s. is er vanaf 20.00 uur een 'stapavond' in café Happy Dayz in Zeist

Veel ouders stellen zich regelmatig de volgende vragen: Waar hangt mijn kind uit als hij of zij gaat stappen? Hoe gaat het stappen anno 2019? Wat zijn de regels voor drankgebruik? Hoe verloopt de ID-controle en wat is het deurbeleid? Hoe gaat het eraan toe in de cafés en zijn er risico’s verbonden aan het uitgaan? Veel ouders zijn blij als hun kind na een leuke avond stappen weer veilig in zijn of haar eigen bed ligt.

Uw kind zit op de middelbare school en gaat zich verder ontwikkelen in de weg naar zelfstandigheid. Daarom organiseert de gemeente Bunnik, Jellinek, Schoudermantel, participanten en de politie een stapavond voor jongeren en ouders in Zeist.
Op woensdag 29 mei a.s. is er vanaf 20.00 uur een ‘stapavond’ in café Happy Dayz in Zeist

Tijdens de stapavond worden vragen van ouders en jongeren beantwoord. Ze ervaren zelf wat ‘stappen’ tegenwoordig inhoudt. Ook wordt er informatie gedeeld over de gevolgen van alcoholgebruik door jongeren. Het is de bedoeling dat door deze stapavond ouders beter inzicht krijgen in wat er (straks) gebeurt tijdens het stappen en dat de vertrouwensband tussen ouders en jongeren wordt versterkt. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Wilt u meer weten over alcohol en jongeren? Kom dan met uw kind naar de stapavond om alvast meer te weten te komen over de beleveniswereld van jongeren.
Dat kan door een mail te sturen naar: alcoholonderzoekbunnik@gmail.com. Aanmelden kan tot en met 24 mei. Wees er snel bij want vol=vol. In de flyer hieronderstaat aanvullende informatie.