Tijdens een van de vier voorrondes van de National Speaking Contest (GNE Awards), die op 12 februari 2019 op het Revius gehouden werd, is Emily Ludwick (IBV5) genominieerd voor de halve finale.

Landelijke wedstrijd Engelse spreekvaardigheid

De GNE Speaking Awards by Nuffic is een landelijke wedstrijd voor leerlingen tussen de 16 en 20 jaar voor Engelse spreekvaardigheid. Tijdens de voorronde van de Public Speaking Award in Doorn gaven 17 leerlingen een speech van 5 minuten in het Engels. De jury heeft hieruit 4 deelnemers geselecteerd die op 3 april 2019 meedoen aan de halve finale in Zwolle.

'Finding your passion is overrated'

‘Finding your passion is overrated’ was het thema van Emily’s speech. De jury was onder de indruk van de inhoud, het hoge niveau van het Engels, het contact met het publiek en de wijze waarop Emily de vragen van de jury beantwoordde.
Andere leerlingen uit IBV5 die meededen: Carlo Jacobs, Floor Steinmetz en Celine Meixner. Het was niet makkelijk voor de jury om een keuze te maken uit zo veel talent.

3 april a.s. halve finale

Uit de 4 voorrondes zijn inmiddels 16 winnaars geselecteerd die op 3 april 2019 tijdens de halve finale een geïmproviseerde speech van 3 minuten houden. Het onderwerp daarvoor ontvangen ze een kwartier voor ze het podium opgaan. De 8 beste deelnemers gaan vervolgens door naar de finale, die dezelfde middag plaatsvindt op het Deltion College in Zwolle. Daarin geven ze nogmaals hun speech uit de voorronde. De winnaar van de Public Speaking Award mag meedoen aan de internationale en prestigieuze ESU International Public Speaking Competition (IPSC) in Londen en krijgt een individuele voorbereidende training daarvoor.