Het tweetalig onderwijs bestaat ruim 30 jaar. Dat wordt in april (7 t/m 14) tijdens ‘de week van de tto-leerling’ online gevierd door Nuffic.

Tijdens livesessies delen tto-alumni hun ervaringen. Wat heeft het tweetalig onderwijs hen opgeleverd? Wat doen ze nu? En welk advies hebben zij voor de huidige tto-leerlingen? Bij deze sessies zijn zowel docenten als leerlingen van harte welkom. Je kunt zelfs met de hele klas meedoen.

Eva Koopman – student University College Utrecht en Rechtsgeleerdheid en oud-leerling van het Revius Lyceum in Doorn

Woensdag 7 april om 10.30 uur

Eva neemt docenten en leerlingen mee in de wereld van het University College en hoe Engels haar dagelijkse voertaal is geworden. Ook tijdens haar extra curriculaire activiteiten komt ze veel in aanraking met skills die ze tijdens haar tto-tijd heeft opgedaan, zoals debatteren, speechen en schrijven in het Engels.

Finale Junior Speaking Contest

De finale van de Junior Speaking Contest kun je op 13 april tijdens een live stream volgen (onder voorbehoud, afhankelijk van corona-maatregelen). Deze Contest is een jaarlijkse wedstrijd voor tto-leerlingen van de tweede en derde klas havo en vwo. De leerlingen geven een speech in het Engels. Wie van de 16 finalisten wordt de beste spreker van 2021?

Klik hier voor de volledige agenda van de week van de tto-leerling

Instagramwedstrijd voor leerlingen

Voor tto-leerlingen is er een wedstrijd met hele toffe prijzen. Als leerlingen onze Instagram-pagina volgen, kunnen ze met de hashtag #ttoweek de komende weken via een blog, vlog, gedicht of welke manier dan ook hun persoonlijke verhaal delen. Wat beleven ze, hoe ziet een dag in het leven als tto-leerling eruit? Uiteraard allemaal in het Engels. Tijdens de week van de tto-leerling lichten we er elke dag een verhaal uit. Op 14 april maken we de winnaar bekend.