Dit coronajaar heeft zijn weerslag gevonden op veel activiteiten in de schoolkalender, waaronder de NUFFIC Junior Speaking Contest. Na het bijzetten van de zeilen, is het ons tóch gelukt om een prachtige prestatie neer te zetten. Uiteindelijk waren het Brent van der Kris (TG21) en Katelijn de Laat (TA31), twee ongelofelijk goede tekstschrijvers met veel taalgevoel, die de school vertegenwoordigden op 10 maart in de (virtuele) regionale ronde.

Het gebrek aan een fysieke leeromgeving betekende dat de studenten afhankelijk waren van online coaching via zoom. Wij hebben dan ook als een team goed samengewerkt. Naast het houden van online studiesessies, waren het de studenten die aan de hand van (eigen) beeldmateriaal hun houding en manier van spreken analyseerden. Het was dan niet het makkelijkste jaar voor onze twee geweldige sprekers, maar toch wisten zij zich uitstekend in te vechten. Beiden sprekers, bijgestaan door onze WizKid Bastiaan (van IT), leverden een geweldige prestatie én werden daarvoor dan ook door de jury geprezen! Katelijn miste op een haar na de gouden ticket naar de landelijke ronde, maar wist desalniettemin een hele mooie tweede plaats te bemachtigen. Brent vertelde onlangs dat hij vastbesloten is om volgend jaar weer deel te nemen aan de wedstrijd. Jaargenoten van Brent, maak jullie borst maar nat!

Zoals wij allemaal gemerkt hebben dit jaar; dingen kunnen verkeren. Niettemin waren beide studenten erg dankbaar voor deze uitdaging. NUFFIC is niet alleen een belangrijke leerschool geweest, maar ook heeft het ons in verbinding gebracht met anderen in een tijd waarin het er meest toe doet.

Hieronder een foto van Katelijn tijdens de Contest en een van Brent met zijn certificaat.