Op donderdag 16 april 2020 vertonen SDG House Campus Landgoed Zonheuvel en bewonersinitiatief GoedVolk uit Utrechtse Heuvelrug de indrukwekkende en internationaal op festivals bekroonde documentaire ‘Normal is over’.

Oplossingen willen zien en benutten

De Nederlandse filmmaker en onderzoeksjournalist Renée Scheltema, die al decennia in Zuid-Afrika woont, leidt de documentaire in. De documentaire schetst in een tijdlijn een blik op het financiële en economische paradigma dat ten grondslag ligt aan onze planetaire problemen: het rapport van de Club van Rome uit 1972, dat de grenzen van de groei in kaart bracht, klimaatverandering, uitsterven van plant- en diersoorten, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk, de grootschalige productie van voedsel, de perverse effecten van geld en de schuldcreatie. De film toont niet alleen de negatieve ontwikkelingen, maar biedt ook oplossingen om de ingewikkelde knoop waarin we wereldwijd verstrikt zijn geraakt, te ontwarren. Wetenschappers, auteurs, voorvechters, bieden met diepzinnige en verrassende inzichten een andere kijk op ons financieel-economische systeem vanuit de beredeneerde zekerheid dat onbegrensde groei niet kan en zonder menselijk ingrijpen leidt tot een niet te keren wereldwijde neergang. De oplossingen liggen binnen handbereik, we moeten ze willen zien en benutten.

Documentaire beleven

We vertonen de film aan iedereen in Utrechtse Heuvelrug die richting geeft aan de samenleving: beleidsmakers, docenten, ondernemers en wie dit vraagstuk ter harte neemt. We willen bijdragen aan inspiratie, verbinding, bewustwording en dialoog om onze – lokale – samenleving weer een stapje verder te brengen. Ook niet-inwoners van Utrechtse Heuvelrug nodigen we graag uit om de documentaire te beleven.

Wil je helemaal zeker zijn van een kaartje of samen met familie/vrienden hierbij zijn, deze zijn te koop via Eventbrite. Voor een kaartje vragen wij €11,00 per persoon. Met uw bijdrage maakt u het niet alleen voor ons mogelijk de filmavond te organiseren, maar steunt u ook Renée Scheltema’s New Normal Foundation: “To create meaningful change for a regenerative planet”.