Revius Lyceum: European Parliament Ambassador School

Het Revius Lyceum Doorn is een officiële gecertificeerde European Parliament Ambassador School. Dat zijn wij niet zomaar. Dat komt doordat er inmiddels aardig wat activiteiten en projecten rond de Europese Unie plaatsvinden. Het Europaproject voor VWO 4 is zo’n project.

Junior European Parliament Ambassadors (JEPA’s) ondersteunen de Europaprojecten op allerlei manieren, verzorgen een belangrijk deel van de communicatie en zorgen ook voor publiciteit buiten de projecten bijvoorbeeld tijdens de Open Avond. Het vergaren van kennis over de EU is natuurlijk voor een JEPA belangrijk, daar wordt regelmatig aan gewerkt. Een discussie over actuele EU onderwerpen wordt daarbij zeker niet uit de weg gegaan.

Er zijn inmiddels meerdere European Parliament Ambassador scholen in Nederland en andere EU landen. In ieder geval één maal per jaar vindt er in Nederland een landelijke JEPA dag plaats waarbij vaak ook een Europarlementariër aanwezig is, met ingang van volgend jaar waarschijnlijk ook in één van de andere EU landen. De kans is bovendien groot dat je door het Europees Parlement wordt uitgenodigd om naar Straatsburg te reizen om daar bijvoorbeeld met jongeren te brainstormen over de EU of om meer inzicht te krijgen over hoe het er in het Europees Parlement aan toe gaat.

Dit jaar hebben JEPA’S bijvoorbeeld deelgenomen aan het European Youth Event en Euroscola in Straatsburg en een landelijke Junior dag in Den Haag.

Een greep uit het aanbod aan onderwijs en projecten op het gebied van Internationalisering