Bovenbouwleerlingen (M4/H4/H5/V4/V5/V6) kunnen ook in P2 deelnemen aan een training ‘leren omgaan met schoolstress’.

Voor wie

Iedereen heeft wel eens last van extra stress voor een opdracht of toets op school. Een beetje spanning is ook nodig, omdat je je daardoor juist beter kunt concentreren en beter kunt presteren.

Bij faalangst, of stressklachten die ook bij gewone huiswerkopdrachten of toetsen optreden, is dat juist niet het geval. De spanning loopt te hoog op en maakt dat je onder je kunnen kunt gaan presteren waardoor je minder goede cijfers haalt, of dat je last hebt van concentratieproblemen bij het leren en maken van de opdrachten. Sommige leerlingen hebben de neiging om hun werk voor zich uit te schuiven, anderen blijven leren, leren, leren en durven nauwelijks meer tijd nemen voor ontspanning. Ook kunnen lichamelijke klachten optreden als: meer dan gebruikelijk zweten, slecht slapen,
(over-)vermoeidheid, geen honger hebben of juist extra gaan eten/snoepen, hoofdpijn hebben of last van een black-out krijgen.

Wat biedt de training

De training biedt je een mogelijkheid om faalangstige gevoelens beter het hoofd te bieden. In deze training leer je hoe je je op de juiste momenten kunt ontspannen. Ook wordt geleerd dat het denken veel te maken heeft met hoe je je voelt en het gedrag dat je vertoont (bijvoorbeeld uitstellen). Verder kunnen de stressklachten verminderen doordat je inzicht krijgt in de oorzaken van schoolstress en door extra informatie over bijvoorbeeld hoe je effectief kunt studeren.

Wanneer

De training wordt drie keer jaar gegeven, in P1 in de vorm van zes workshops van ca. 75 minuten; van 15.40 tot 17.00 uur. Er kunnen maximaal acht leerlingen aan een training deelnemen.

  1. maandag 20 november
  2. maandag 27 november
  3. maandag 4 december
  4. maandag 11 december
  5. maandag 18 december
  6. maandag 8 januari 

De training vindt plaats in lokaal 2.16.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden in overleg met je studiebegeleider, of je kunt jezelf rechtstreeks aanmelden om een training te volgen bij Mercedes Nieto: M.nieto@reviusdoorn.nl .