Op het Revius volgen we de voorschriften van de overheid. Wat betekent dat voor onze medewerkers en leerlingen? Dat staat hieronder.
Vragen over ‘school en corona’ kunnen gesteld worden via: covid-19@reviusdoorn.nl 

Klachten? Blijf thuis en laat je testen

Op school houdt iedereen zich aan de basisregels. Zoals handen wassen en laten testen bij de GGD bij klachten die lijken op corona.

Mondkapjesplicht en anderhalve meter afstandsregel vervallen m.i.v. 25 september

Leerlingen en docenten hoeven geen mondkapje te dragen in de school. Als je je prettiger voelt om wel een mondkapje te dragen dan mag dat natuurlijk! Ook de regel om anderhalve meter afstand te houden tussen leerlingen en medewerkers en tussen medewerkers onderling vervalt m.i.v. 25 september.

Zelftests

In het voortgezet onderwijs hoeven medewerkers en leerlingen zich niet meer preventief te laten testen als zij immuun zijn. Leerlingen en medewerkers voor wie dit niet geldt, kunnen op school nog altijd twee zelftesten per week krijgen. Je kan de zelftesten afhalen bij de loge van de conciërges met daarbij het dringende overheidsadvies om deze thuis af te nemen.

Een persoon wordt als immuun voor COVID-19 beschouwd als deze:

  • 14 dagen of langer geleden een vaccinatieserie heeft afgerond van Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna) of Vaxzevria (AstraZeneca); OF
  • 14 dagen of langer geleden 1 dosis van een van deze vaccins heeft gekregen na een doorgemaakte SARS-CoV-2-infectie; OF
  • 28 dagen of langer geleden het Janssen-vaccin heeft gekregen; OF
  • COVID-19 heeft doorgemaakt minder dan 6 maanden geleden.

 

Pauzeren

Als je tijdens de pauze of in een tussenuur iets wilt eten/drinken, dan combineer je dit met het halen van een frisse neus of je gaat naar de tent. We verzoeken jullie allemaal dringend om buiten te pauzeren.

Ziekmelden

Ziekmelden kan op de gebruikelijke manier door uiterlijk 7.45 uur te bellen naar 0343 – 41 21 45.

Voor het onderwijsproces is het van belang dat wij weten of het gaat om quarantaine (coronagerelateerde klachten) of niet. Het helpt ons als u bij de ziekmelding kan aangeven of het coronagerelateerde klachten zijn. Ook zijn wij graag op de hoogte van de uitslag van de test. Deze gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en niet zonder uitdrukkelijke toestemming gedeeld met anderen.

Ook de leerlingen die online les hebben vragen wij om zich bij ziekte ziek te melden.

Blijf thuis bij de volgende klachten

 • neusverkoudheid, hoesten, moeilijk ademen/benauwdheid;
 • bij verhoging of koorts;
 • bij plotseling verlies van reuk of smaak zonder dat de neus verstopt is.