Van vrijdag 16 tot zondag 18 maart namen twaalf leden van de Revius English Debating Society deel aan het eerste Model United Nations in Cambridge.

Internationale thema's

Op donderdag kwam het team, onder begeleiding van John Marijne, aan in Londen, waar het een culturele dag tegemoet ging. De leerlingen bekeken Buckingham Palace en woonden vergaderingen bij van the House of Lords en the House of Commons in Westminster Palace. Op vrijdagochtend leidde REDS liasion teacher Stefan de Jong het team rond in de beroemde Engelse universiteitsstad, waar hij zelf masterstudent is.

Het debattoernooi CamMUN betrof vergaderingen over belangrijke internationale thema’s als gendergelijkheid, ontbossing en het conflict in Syrië. De Revianen presteerden ontzettend goed in hun ‘committees’: Laura Achterberg (V4E), Abigail van der Tuijn (V5E), Joris Dietz (V6D), Willem van der Goes (V5D), Max Budding (V5B) en Thomas Langens (V4A) werden allemaal Highly Commended Delegates (runner-ups), en Magalie van Exel (V5C) werd zelfs Best Delegate in haar commissie! Mr Marijne en De Jong zijn erg trots op het team en hopen volgend jaar weer met een delegatie REDS deel te nemen aan CamMUN.
door Joris Dietz

De Revius Debating Society heeft een eigen facebookpagina waarop alle deelnames te volgen zijn.