Onlangs ontvingen wij van Nuffic een kwaliteitslabel voor het eTwinning project “How do you do in times of corona crisis?”.

Waar gaat het eTwinning project over?

Kort gezegd, dat je ook in tijden van een lockdown “over je grenzen heen kunt kijken als je daarvoor openstaat”. Leerlingen uit België, Italië, Servië, Griekenland, Roemenië, Bulgarije, Duitsland en onze leerlingen Mart Hoekstra, Daniël Biessels, Annemei van Dijk, Silke van der Vegte, Rosalie van Mechelen, Dana Andriessen, Suzanne Feld en Myrthe ter Heide (afkomstig uit de mensenrechten- en Junior EP Ambassador groepen) werkten in internationale teams samen om te ervaren hoe betrekkelijk grenzen zijn, dat een virus zich niets van grenzen aantrekt maar vriendschap evenmin, dat we heel divers zijn, maar aan de andere kant ook heel gelijk.

Er ontstond iets moois in het project, ook tussen leerlingen, niet alleen het elkaar de hand reiken in deze bijzondere tijd maar ook het (onvoorwaardelijke) vertrouwen in elkaar, de positiviteit en de open communicatie.

Het bleef niet onopgemerkt, er volgden reacties van een Roemeense televisiezender, een Griekse krant, een Italiaanse krant en van de eTwinning vakjury in Nederland. Niet alleen het eTwinning kwaliteitslabel werd toegekend, er volgde ook een zeer goede beoordeling.

Wij zijn als school trots op de deelnemende leerlingen en begeleidster Nicole Wieringa.