Als je het advies hebt gekregen om een vmbo-tl opleiding te gaan doen, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze mavo is namelijk nét even leuker, beter en slimmer. Je begint op het Revius in de mavo/havo brugklas. Vanaf de tweede klas kun je de mavo volgen.

Leuker

Natuurlijk leer je veel uit schoolboeken, maar we doen ook veel leerzame en leuke activiteiten. We gaan bijvoorbeeld op dagexcursies en in de derde klas ga je zelfs een hele week met je klas op excursie naar het buitenland. Het leuke is, deze weekexcursie mogen jij en je klasgenoten in de tweede klas zelf gaan bedenken! We bereiden je ook voor op later: in de tweede klas ga je namelijk stage lopen.

Dienstverlening en Producten

Vanaf de derde klas kun je kiezen voor het vak Dienstverlening en Producten. Wat houdt dat vak in? Het gaat over marketing, samenwerken met een team, zorgen dat er geld is om een product te maken, boekhouding, personeel en nog veel meer. Bedrijfsvoering dus. En daar heb jij weer meer aan, welke vervolgopleiding je ook zult kiezen.

Doorstroom naar havo

Vanaf de derde klas kun je extra havo lesstof krijgen. Als je dat ook tijdens je eindexamenjaar blijft volgen, is dat een goede voorbereiding om na de mavo naar de havo te gaan. In de derde klas bespreken jouw docenten met je of dit voor jou geschikt is. De extra lesstof krijg je tijdens de lessen aangeboden.

Aan het eind van klas 4 en het behalen van je mavodiploma kun je dankzij deze voorbereiding heel goed naar havo 4 doorstromen. Wis je dat ongeveer 30% van onze mavisten dat doet? Dankzij deze extra voorbereiding kan je met de mavo van het Revius de havo in zes jaar afronden.

Hieronder zie je het stroomschema van het onderwijs op het Revius.