Als je het advies hebt gekregen om een vmbo-tl opleiding te gaan doen, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze Mavo Plus is namelijk nét even leuker, beter en slimmer. Plus, dus!

Leuker

Natuurlijk leer je veel uit schoolboeken, maar Mavo Plussers zijn ook lekker Actief met leerzame en leuke activiteiten. We gaan op dagexcursies en in de derde klas ga je zelfs een hele week met je klas op excursie naar het buitenland. Het leuke is, deze weekexcursie mogen jij en je klasgenoten in de tweede klas zelf gaan bedenken! We bereiden je ook voor op later: in de tweede klas ga je namelijk stage lopen. Net echt, echt leuk!

Beter

Het is fijn als je klas niet te groot is. Je leert elkaar dan simpelweg sneller en beter kennen en je kunt je beter concentreren. Daar zorgen we dus voor! Het is ook fijn als je les krijgt van docenten die niet alleen veel weten van hun vak, maar ook van mavoleerlingen. Onze docenten hebben veel Aandacht voor jou: ze zijn oprecht in jou en je schoolresultaten geïnteresseerd. Ze weten hoe jij het beste leert en hoe ze je kunnen motiveren.
Je mentor bespreekt regelmatig met je hoe je je voelt en hoe het gaat op school en thuis. Op die manier voel je je goed en leer je beter!

Slimmer

Mavo Plus is voor leerlingen met Ambitie, want als je naar de Mavo Plus gaat, heb je later meer kansen. Als mavo-plusser:

– kun je een aansluitingsprogramma volgen voor de overstap naar de havo. Vanaf de derde klas Mavo Plus kun je extra havo lesstof krijgen. Als je dat ook tijdens je eindexamenjaar blijft volgen, is dat een goede voorbereiding om na de mavo naar de havo te gaan. Zo kun je met de Mavo Plus van het Revius Lyceum de havo in zes jaar afronden!

– volg je een extra examenvak: LO2 (gym) of Dienstverlening & Producten. Dit laatste vak is ook lekker praktisch: het gaat over marketing, samenwerken met een team, zorgen dat er geld is om een product te maken, boekhouding, personeel en nog veel meer. Bedrijfsvoering dus. En daar heb jij weer meer aan, welke vervolgopleiding je ook zult kiezen.

– kun je extra les krijgen in de kernvakken Nederlands, Engels of wiskunde om je niveau te verbeteren. Dat is slim!