Als je het advies hebt gekregen om een vmbo-tl opleiding te gaan doen, ben je bij ons aan het juiste adres. Je begint op het Revius in de mavo/havo brugklas. Vanaf de tweede klas kun je de mavo volgen. De mavo-afdeling op het Revius is een sterke overzichtelijke afdeling waarin een vast docenten- en mentorenteam werkt, die veel ervaring hebben met lesgeven aan mavo-klassen. Omdat de mavo-afdeling onderdeel is van een grote school wordt er gebruik gemaakt van de faciliteiten die een grote school te bieden heeft. Je moet dan denken aan practicummogelijkheden en ons plusprogramma. Voorbeelden van ons plusprogramma zijn o.a. Beta-excellent en het VMBO-debatteam.

Leuker

Natuurlijk leer je veel uit schoolboeken, maar we doen ook veel leerzame en leuke activiteiten. In de tweede klas ga je stage lopen zo bereiden we je voor op later. Ook organiseren we dagexcursies voor verschillende vakken en in de derde klas ga je zelfs een hele week met je klas op reis. Het leuke is, deze weekexcursie mogen jij en je klasgenoten in de tweede klas zelf gaan bedenken!

In de derde klas ga je in het kader van het Arbeid Ervaring Project (AEP) een aantal dagen meelopen in een bedrijf of instelling van jouw eigen keuze. Daar kan je meekijken op het werk dat jij wellicht in de toekomst ook wilt gaan doen. Dit arbeidservaringsproject gebruik je vervolgens in jouw eigen profielwerkstuk.

Technologie en Toepassing:

Vanaf de derde klas volg je het vak Technologie en Toepassing. Bij dit vak werken leerlingen aan levensechte opdrachten van lokale bedrijven en maatschappelijke instellingen. Het gaat om onderwerpen waar technologische oplossingen voor nodig zijn in de gezondheidszorg , energiewinning, handel, voeding, transport, design en nog veel meer. Leerlingen moeten bijvoorbeeld hulpmiddelen bedenken waarmee ouderen langer thuis kunnen wonen of ze ontwerpen een escaperoom. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Technologie en Toepassing is een schoolexamenvak waarin veel praktisch werk wordt gedaan. Alle mogelijkheden van onze techniekafdeling en de afdeling beeldenvorming, zoals laserprinters en drones kunnen gebruikt worden om jouw project vorm te geven.

Doorstroom naar de havo

Na het behalen van je mavo-diploma kan je, als je dat wenst, doorgaan op onze havo-afdeling. Door vanaf klas 2 je best te doen en goed te presteren bereid je jezelf voor op een succesvolle doorstroom naar de havo. In de derde klas voer je daarover gesprekken met je mentor. In de vierde klas heb je een “meet and greet” met mavo leerlingen die al doorgestroomd zijn. Van hen hoor je wat je in havo-4 kunt verwachten en op welke manier je je het beste daarop kunt voorbereiden. Eenmaal in havo-4 word je door onze doorstroomcoach, in de eerste maanden, extra begeleid. Via deze weg kan je in 6 jaar het havo-diploma halen. Bijna een derde van onze mavo-leerlingen stroomt succesvol door naar de havo.