Donderdag 18 en vrijdag 19 mei nam het Revius deel aan dit grootse sportevenement in Groningen. Femke Degen schreef een verslag.

Meer dan 10 sporten

Vorige week heeft onze school gestreden tijdens de Athenespelen in Groningen. Dit was een groots tweedaags sportevenement voor leerlingen van HAVO 4 en VWO 4/5. Het Revius deed mee samen met 31 andere scholen aan de sporten voetbal, klimmen, zwemmen, volleybal, squash, tafeltennis, atletiek, tennis en basketbal. Aan het eind van de eerste dag werd er een groot feest gegeven in de binnenstad van Groningen met als gast Lil Kleine. Na het feest werd er gelogeerd in grote sporthallen.

Er was voordat de eerste wedstrijden begonnen een groeps-chat aangemaakt via Whatsapp. Op deze manier hielden de leerlingen elkaar op de hoogte van de uitslagen. Het Revius had gezorgd voor blauwe shirts om in te sporten maar het Revius was niet de enige school met blauwe schoolshirts. Hierdoor was het onderscheiden van de tegenstander, bij bijvoorbeeld voetbal, soms moeilijk. Gelukkig had meneer de Haas het idee om verder te sporten in de fel groene slaapshirts die elke school had gekregen van de organisatie. Als er even geen wedstrijd was, keken de teams bij medeleerlingen die wel een wedstrijd hadden. Meneer de Haas en meneer Bouw renden van hot naar her om te proberen alle wedstrijden van iedereen te kunnen zien. Het niveau van alle sporters was erg hoog. Hierdoor waren de Athenespelen uitdagend voor iedereen. Het Revius heeft de 16e plek weten te behalen.

De Athenespelen waren een buitengewone ervaring en we mogen trots zijn op de prestatie van onze school!